Upravljanje informatičkim sustavima


Svaka moderna aplikacija danas treba dvije komponente bez koje ne može funkcionirati. Pristup internetu i kvalitetna infrastruktura na kojoj se podrška za aplikaciju nalazi. Nedostupnost usluge za korisnike ima negativne posljedice za vaše poslovanja, stoga ovaj segment treba posebnu pažnju i ulaganje.

Arhitektura i instalacija internet mreža

Današnje poslovanje većinom počiva na potrebi za stabilnim i stalnim pristupom internetu. Svaki poslovni korisnik ima svoje jedinstvene potrebe vezane uz internetsku mrežu. Tijekom planiranja izrade takve mreže, velika pažnja se mora posvećivati broju korisnika, tipu prometa koji se želi ostvariti, te potrebnim sigurnosnim zaštitama. Kvalitetnim planiranje, pa na kraju i izradom mreže, mogu se spriječiti brojni zastoji u mreži, ali i brojni virusi te potencijalni napadi. Nekvalitetnom izradom mreže, dovodite se u veći rizik te potencijalno si možete narušiti poslovanje koje obavljate.

Analizom dolazimo do planiranja koje donosi mir u vaše internet poslovanje.

Uzimamo detaljne parametre koji su bitni za vaše poslovanje i vaše internet potrebe. Nakon detaljne evaluacije, donosimo rješenje koje će temeljem uzetih parametara najbolje odgovarati vašem poslovanju.

Parametri koji su nam bitni odnose se na tipove korisnika koji pristupaju mreži, broju korisnika unutar svake mreže, količini prometa, osjetljivost podataka koje razmjenjujete i slično. Temeljem svega toga donosimo rješenje koje obuhvaća uređaje i plan mreže koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Analiza i planiranje internet mreža - PAVELJAME

Za vas biramo samo najbolje.

Vršimo instalaciju uređaja koji su po svojim specifikacijama i namijenjeni tvrtkama. Ubiquiti i pfSense su imena koja su jako poznata širom industrije. Njihova kvaliteta, svestranost te sigurnost jamac su više za bolji rad vaše mrežne infrastrukture.

Prilikom odabira alata i uređaja koje preporučujemo za korištenje unutar poslovnog okruženja vodimo se s par bitnih značajki: redovite sigurnosne nadogradnje, performanse, mogućnost sigurnosnog pristupa uređaju iz udaljenosti (u svrhu lakšeg otklanjanja greške i davanja podrške od strane nas), dodatne mogućnosti zaštite, autentifikacije i praćenja internet mreže.

ubiquiti pfsense

Stabilna WIFI mreža kako bi vaši posjetitelji bili zadovoljni.

Bilo da posjedujete ugostiteljski objekta, ili pak neki drugi poslovni prostor u kojem se okupljaju posjetitelji, davanjem pristupa bežičnom internetu će ih više vezati uz vas. Štoviše, postao je standard da ugostiteljski objekti imaju WiFI mrežu za svoje posjetitelje. Ako vaši posjetitelji imaju pristup internetu, dajete im priliku više da sa svojim prijateljima na društvenim mrežama podjele trenutke koje provode upravo kod vas. Zašto ne bi ste omogućili da svaki od vaših posjetitelja ima kvalitetan pristup internetu?

Kvalitetnim planiranjem i instalacijom WiFI mreža unutar vašeg objekta, možete pružati pristup WiFI internetu velikom broju korisnika bez poteškoća u radu iste. WiFI mreža koja nije stabilna, iznimno je spora ili pak ima slab signal može značiti i smanjenje prihoda unutar vašeg ugostiteljskog objekta.


Zaštitite svoje poslovanje

U današnje doba gotovo da je teško ne primiti zloćudan email koji vrlo lako vaš rutinski posao može pretvoriti u noćnu moru. Porast broja ransomwarea i virusa koji mogu stvoriti ozbiljne probleme, je iz svake godine u porastu. Jedan od preventivnih načina, osim edukacije, je i zaštita već na mrežnoj razini.

Kvalitetnom zaštitom mnoge zloćudne stranice se sustavno prate i blokiraju, te tako daju jedan dodatan sloj zaštite. Uz sve gore navedeno, integracijom posebnih sustava se mogu spriječiti i ostali mogući napadi kako oni koji dolaze unutar mreže, tako i van nje.

Dodatan problem koji može predstavljati rizik je i sve veća pojava pametnih uređaja koji su stalno spojeni na internet. Često su takvi uređaji rijetko ažurirani, te su nedovoljno sigurni. Kvalitetnim postavljanjem mrežne arhitekture, takvi problemi se lako mogu izbjeći.


Zainteresirani za uslugu? Kontaktirajte nas.

DevOps automatizacija i distribucija

DevOps je kombinacija kulturnih filozofija, praksi i alata koji povećava sposobnost tvrtki da dostave svoje aplikacije i usluge velikom brzinom: razvijajući i poboljšavajući proizvode bržim tempom od tvrtki koje koriste tradicionalni razvoj softvera i procese upravljanja infrastrukturom. Ova brzina omogućuje tvrtkama da bolje zadovolje potrebe svojih klijenata i učinkovitije se natječu na tržištu.

Povećajte efikasnost uz pomoć automatizacije.

Ubrzanim inovacijama i dostavom istih postajete konkurentniji na tržištu. DevOps model upravljanja olakšava vašim programerima i timu inženjera koji brine o dostupnosti vašeg proizvoda klijentima puno bolje rezultate. Automatizacijom sprječavamo neke greške prije nego usluga dođe do krajnjih korisnika, a isto tako omogućujemo brže i češće nadogradnje.


Biramo samo najbolje alate koji se prilagođavaju vama i vašim potrebama.

DevOps za cilj ima spojiti dva svijeta u samom razvoju i održavanju internet usluge, naš cilj je prilagoditi alate koje koristimo njima, kako bi njihov posao olakšali. Koristimo svjetski poznate alate za testiranje, automatizaciju, analizu i nadzora sustava.

Neke od tehnologija koje koristimo:

Gitlab
Kubernetes
Jenkins
Ansible
Terraform
Github
Prometheus
Bash
Vagrant
Grafana
Fastlane
Docker

Testiranjem smanjite glavobolje.

Automatizacijom testova omogućujemo pravilnu reakciju i informiranje programera o problemima koji su uočeni. Implementiramo različite tipove testova, od unit testova do E2E testova koristeći Cypress. Ovakvi testovi će na vrijeme dati informaciju svima u slučaju grešaka, te će se iste brže ukloniti.


Aktivnim nadzorom nad vašom infrastrukturom, možemo reagirati na vrijeme.

Jedna od bitnih zadaća DevOpsa je i da aktivno motri bitne metrike sustava i internet usluge, kako bi na vrijeme prepoznali potencijalne zahtjeve naših klijenata ili pak probleme. Ako se neki problem i dogodi, uz pomoć ovakvog nadzora, problem se brže otkriva i samim time ispravlja.


Zainteresirani za novi pomak u vašem poslovanju? Kontaktirajte nas?

Odlučili ste se napraviti pomak u razvoju vaše aplikacije? Želite implementrati najnovije prakse i tehnologije koje će vam omogučiti da vaš proizvod bude konkurentan na tržištu? Kontaktirajte nas!

Podrška za Cloud infrastrukturu

Bilo da trebate postaviti svoju jednostavnu stranicu na poslužitelj, ili osigurati kvalitetan i stalni pristup svojoj aplikaciji sa velikim brojem korisnika, tu smo za vas. Analizom vaših potreba i tehnologija koje koristite, nudimo opcije koje bi najbolje zadovoljili vaše potrebe, te iste implementiramo i održavamo.

Digital Ocean

Digital Ocean

Digital Ocean je jedan od VPS providera koji nudi cijeli spektar usluga. Velikim iskustvom korištenja njihovih usluga na jednostavan način možemo inicijalizirati poslužitelj, object storage, kubernete cluster. Ovaj tip usluge preporučujemo najviše manje do srednje velikim projektima. Prednost ovakve usluge je ponajviše u vrlo jednostavnoj kontroli troškova, a nedostatak je u tome što nedostaju prilagođene funkcije koje pojednostavljuju održavanje u posluživanje vaše aplikacije.

AWS

Amazon web services

AWS je jedan od najpoznatijih igrača na tržištu cloud operatora. Nudi cijeli spektar usluga koji vam uvelike mogu pomoći pri skaliranju vaše aplikacije, pa do vrlo specifičnih i serverless rješenja. Ovakav tip usluge preporučujemo srednje do velikim aplikacija, koje žele što više automatizirati svoje procese. Prednosti ovakve platforme je velika prilagodljivost vašim potrebama i jednostavnija implementacija nekih funkcija koje mogu uspješnije održavati vaš proizvod dostupnim velikim naletima korisnika, a nedostatak je u težoj kontroli troškova.

Google Cloud

Google Cloud

Google Cloud nudi sličan spektar usluga kao i AWS. Njegova najveća snaga je Big Data i Machine Learning teritoriju. Izrazito se preporučuje u slučaju ako se koristi Firebase usluga za neku od vaših aplikacija. Prednosti su povezanost sa ostalim Google uslugama za razvoj, te velika količina analitičkih podataka, a nedostaci su lošija kontrola troškova.

Zainteresirani za suradnju? Kontaktirajte nas.